Ondra si vzal Alici!
reportáž ze svatby

Když jsem byl na jaře požádán, zda bych se aktivně zapojil od programu svatby, nebylo nad čím váhat a rád svůj úkol přijal. Díky tomu jsem dříve než mnozí další věděl, jaký budu mít program v neděli 22. září 2019. Ten den si Ondra Górniak vzal Alici Michálkovou. Ano, teď už to mohu napsat v čase minulém. Jejich výjimečný den je za námi. Nedá mi to a rád bych se k neděli alespoň na chvíli v několika větách vrátil.

V neděli dopoledne se naplnila předpověď počasí a bylo krásně. I když obřad byl plánován do sboru, jistě mi dáte zapravdu, že je příjemnější zářijové slunce, než podzimní déšť a chlad. Cestu k modlitebně v Brně – Střední popisovat nebudu, i když o zajímavé a nečekané situace nebyla nouze. Tak už to bývá, když se na cestu vypraví tři auta plná mládeže a to jsme nebyli všichni, protože někteří jet nemohli. Hlavní je, že jsme stihli zvukovou zkoušku a poté v klidu čekali, až se krátce po druhé hodině odpoledne rozezní svatební pochod. Jak už jsme na svatbách zvyklí a mnozí jsme si to prožili, uličkou nejprve prošel nervózní ženich v doprovodu rodiny a družiček. Oči všech ale pečlivě hlídaly dveře, za kterými již byla připravena Ali. Cestu uličkou zvládla v klidu, s úsměvem a má smysl psát, že to byla krásná nevěsta? To je přece jasné!

Oddávajícím byl náš kazatel, Jan Dymáček. Ten s námi, ale především s Ondrou a Alicí, otevřel Bibli a popřál jim svým zamyšlením. Text Jan 1, 1 mnozí známe a i z tohoto verše jsme v zamyšlení zůstali na začátku, protože: „Na počátku bylo Slovo…“. V kontextu dalšího textu lze říct, že na počátku byl Bůh. Bůh, se kterým od počátku společného manželského života počítají také Ondra s Alicí. Bůh, před kterým si řekli své ano. Bůh, se kterým počítají pro další společný rodinný život. My jim samozřejmě přejeme, aby s Pánem Bohem zůstali nejen na počátku, ale pořád. Ti dva si v neděli při vzájemném pohledu do očí slíbili lásku, úctu a věrnost a my věříme, že se jim to s Boží pomocí podaří naplnit.

Program obřadu byl pomalu u konce. Sliby slíbeny, polibky a prstýnky vyměněny, formuláře podepsány. S písní nastoupila naše mládež, aby spolu s přáním zástupců sborů Brno – Střední a Ostrava – Zábřeh, celý program uzavřela. Poté dostali příležitost k přání také svatební hosté. Přání trvalo desítky minut, fronta byla dlouhá, ale společné povídání a čekání nám zpříjemnily skvělé domácí trubičky a další cukroví.

Úkol byl splněn, žádné komplikace se neobjevily. Byl čas focení, přání, jídla a povídání. Bylo to hodně příjemné. Spojila se Severní Morava s Brnem a šlo to. Pokud bych měl popisovat, jak jsme se najedli a příjemně bavili, nebylo by to férové vůči vám, kteří jste tam nebyli. Mohli byste závidět a to nechci. Dlouho jsme se nedokázali zvednout a plánovaný odjezd se neustále posouval. V Ostravě jsme se objevili okolo jedné ráno, což pro mnohé znamenalo pár hodin spánku a hurá do školy nebo práce. Ale stálo to za to!

Posláním tohoto článku bylo sdílet s vámi touto cestou událost, které jsme mohli být svědkem. Ondra s Ali mají společný život na začátku. Brno přichází o skvělou mladou ženu a Zábřeh se může radovat, protože od neděle pan a paní Górniakovi zůstávají s námi! Díky Pánu Bohu, že Ti dva si řekli své ano a počítají s ním ve společném životě. Za to díky i jejich rodičům. Díky za krásný den, a že jsem u toho mohl být s vámi!

Honza R

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2024 CASD Ostrava Zábřeh

Následuj nás: