Tradiční červnové setkání v Provodovicích bylo letos jedinečné hned z několika důvodů. Jednak jsme se po dvou chladných letech dočkali letního počasí a díky tomu bazén nezůstal výsadou otužilců; ale především na páteční křest a sobotní památku budeme nejvíce vzpomínat. Pokud jste s námi nebyli, můžete se podívat do fotogalerie a udělat si alespoň základní obrázek o celém víkendu.
Mohl bych vzpomínat na památku pod širým nebem, plavání v potoce, hudební auto, poslech koncertu z pohodlí bazénu, výborné jídlo nebo nedělní fotbal, ale zastavím se jen u křtu. Pořád mi totiž připadá jako zázrak, když se někdo rozhodne věřit Pánu Bohu a přizná to před svými přáteli, rodinou, lidmi ve sboru i ve škole. Míša s Kačkou v pátek 14.6.2019 křtem potvrdily své rozhodnutí. V posledních měsících hlouběji přemýšlely a studovaly, čemu a komu vlastně věří a když v pátek večer padla víceméně řečnická otázka, zda si to nerozmyslely, s úsměvem naznačily, že křest chtějí. Proto jsme zpívali, modlili se, otevřeli Bible a přemýšleli nad Ježíšovým vztahem k nám, holky se podepsaly, poté byly pokřtěny, popřáli jsme jim a šlo se jíst. Tolik stručný přehled. O moc více jsem si nepamatoval. To až při sledování videa a poslechu Jarkova zamyšlení mě zaujaly myšlenky biblického příběhu. Je krátce – Ježíš posílá domů zástupy lidí a nastupuje s učedníky na loď, usíná a klidně spí, i když učedníci už nevěří, že přežijí bouři, do které se na moři dostali (Bible, Matouš, 8. kapitola). Rozhodnutí být křesťanem nás může dostat do podobné situace. Zatímco ostatní jsou na pevné zemi a doma, nám se může zdát, že nás Bůh poslal do situace, kterou nezvládneme. Rozhodli jsme se pro Něj, chceme být blízko Něj a stejně se necháváme ovládnout strachem, bouří kolem nás. A On je v tom s námi, ale klidně spí. A to je jedno z poučení: když pracuješ, musíš také odpočívat. Druhým může být fakt, že rozhodnutí pro Ježíše neznamená klidný život bez bouří.
Především Míši i Kači, ale i nás ostatním přeju, abychom věřili Bohu ve chvílích, kdy si užíváme klid, sluníčko a odpočinek nebo naopak když procházíme bouřlivým obdobím a zdá se nám, že to nejde přežít ve zdraví. V biblickém příběhu Ježíš vstává, utišuje bouři i učedníky (těžko říct, co pro Něj bylo těžší) a na druhém břehu vystupuje z loďky, aby tady byl opět pro všechny lidi.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2024 CASD Ostrava Zábřeh

Následuj nás: