Od 6.7.2014 do 18.7.2014.

Na nádraží se schází hromada nadšených dětí a to nejen proto, že skončil školní rok, ale i proto, že je čekají dva týdny v přírodě. Začíná tábor. Ve stanech bez mobilu, bez počítače a hlavně bez rodičů (skoro).

Letošní rok se vydáváme na tábor blízko Zábřehu na Moravě do Hoštejna. Na začátek nás všechny postihlo neštěstí. Při plavbě na stabilních člunech a lodích jsme všichni ztroskotali. Poté, co jsme se prodírali hustým porostem trávy a bodláků jsme dorazili do tábora. Teď nám nezbývá nic jiného než společnými silami se snažit ze všech ztroskotanců udělat pořádné táborníky, kteří se o sebe umí postarat. A tak se ztroskotanci učili orientovat v přírodě, rozdělat oheň, připravit jídlo, vyřezat si lžíci, vylézt na nebezpečné útesy, ulovit si rybu, ovládat loď a vyrobit si krásnou truhličku na vzácné perly.

Volné chvíle jsme si krátili hromadou akčních her, koupáním v rybníce a občas i odpočinkem. Prostě nechybělo nic co k pravému táboru patří. Stezka odvahy, výlet, noční hlídky a noční výpravy. Vyvrcholením tábora byl pravý poklad nalezený na nedaleké zřícenině Brníčko, z něhož si každý trosečník mohl něco odvézt domů. A jelikož se žádný z trosečníků nevzdal, tak jsme se i my šťastně navrátili na ostravské hlavní nádraží špinaví, unavení, podření, ale plni nezapomenutelných zážitků.

Renata Kaminská, Samuel Kaminský

© 2024 CASD Ostrava Zábřeh

Následuj nás: