Vždy mě lákalo jet evangelizovat někde do dalekých krajin. Zvláště když jsem slyšel zkušenosti Dr. Jana Cabungcala, který přijel i do Ostravy. Když jsem s ním byl poprvé, tak mi řekl, že chce abych s ním a s jeho týmem (organizace Europe4Jesus) jel někdy na Filipíny. Bylo to přibližně za půl roku, kdy jsem mu řekl, že teda pojedu. Nuže, tak jsem letos v srpnu vyrazil. I přes lehké pochybnosti jestli tam mám vůbec jet, když můžu Bohu sloužit doma, jsem opustil svou rodnou Ostravu a vydal se letadlem na ostrov Negros na Filipínách.

Hned v prvních pár dnech po příjezdu jsem si říkal, že se nikam vracet nechci. Otevřenost a přátelskost místních lidí člověka pohltí a chce toho být součástí napořád. Nicméně, po dva týdny jsme měli každý večer přednášky, které se skládaly z příběhu pro děti, zdravotní přednášky a biblické přednášky. Přednášky se konaly na 6 místech, z toho je 1 ve věznici. Já sám jsem přednášel 2x duchovní, 1x zdravotní přednášku a několikrát příběh pro děti. Celá tahle událost na mě měla neuvěřitelný vliv. Byl jsem tak blízko Pánu Bohu jako nikdy předtím a tak závislý na něm jako nikdy předtím. Dříve jsem nevěděl čemu se věnovat v životě, teď to již vím, vím, že chci dělat misii na 100 %. Zažil jsem nejsilnější zkušenosti s Bohem, ale taky pokoušení satana, který se snažil o to více. Ale díky Boží milosti a s Jeho pomocí jsem to zvládl překonat.

Výsledkem celé akce bylo 154 pokřtěných lidí, kteří byli pokřtěni poslední sobotu v moři. Ale jsou i někteří, kteří se rozhodli pro další studium Bible a věřím že budou pokřtěni později.

Příští rok se tam plánuji vrátit a minimálně povzbudit místní věřící.

Pevně věřím, že byl tento článek někomu požehnáním a přeji vám hodně i Božího požehnání a vedení.

Jonáš Martásek

© 2024 CASD Ostrava Zábřeh

Následuj nás: